Мусака от зелен боб и варени картофи

Източник: Михаела
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 28.01.2016
Мусака от зелен боб и варени картофи
Мусака от зелен боб и варени картофи
Мусака от зелен боб и варени картофи
 
Необходими продукти:
1,5-2 кг картофи
2-3 ч. ч. доматен сок
1 пакет зелен боб (замразен или стерилизиран от буркан)
кашкавал
галета
1/2 ч. ч. прясно мляко
олио
магданоз


Начин на приготвяне:
1
Картофите се сваряват, обелват се и се намачкват 1-2 пъти с преса или с вилица.
2
В тенджера се сипват 3-4 с. л. олио и в него леко се запържват картофите.
3
Налива се прясното мляко и се подправя със сол, черен пипер и магданоз на вкус.
4
Половината от сместа се сипва в тава и леко се притиска.
5
Върху нея се разпределя свареният боб и се залива с 1 ч. ч. доматен сок.
6
Отгоре се покрива с останалите картофи и се залива с останалия доматен сок.
7
Тавата се покрива с фолио и ястието се пече 30 минути, след което се поръсва с настърган кашкавал, смесен с галета.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2016
Вместо 1.5-2 кг картофи, използвах 1 кг картофи, 2 моркова, около 200 гр. целина и 2 малки земни ябълки. Пропуснах и галетата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: