Мусака от тиквички с кайма

Източник: Valeri Petrunova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 22.09.2017
Мусака от тиквички с кайма
 
Необходими продукти:
2-3 малки тиквички
1 ч. ч. зехтин
3 с. л. брашно
150 г кайма (смес)
1 глава лук
сол, черен пипер и кимион на вкус (и други подправ

за заливката:
3 яйца
2 с. л. прясно мляко
1 с. л. пълнозърнесто брашно


Начин на приготвяне:
1
Тиквичките се измиват добре и се нарязват на кубчета, без да се белят. Слагат се в тенджера (или в дълбок тиган) и се задушават в половината зехтин, с малко сол и брашното, докато омекнат. Прехвърлят се в тавичката, в която ще се пече мусаката.
2
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в останалия зехтин. Добавя се каймата, като се бърка непрекъснато, за да не загори. Овкусява се с подправки по избор.
3
Сместа се прехвърля при тиквичките и се разбърква. Слага се да се запече за около 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. (Аз използвах глинена тавичка и затова не съм загрявала предварително фурната.)
4
От яйцата, брашното и прясното мляко се приготвя заливка, която се сипва върху ястието, след което тавата се връща обратно във фурната и мусаката се запича, докато хване коричка. Изважда се от фурната, оставя се да се охлади, нарязва се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.06.2018
Много лесна и вкусна рецепта!
1.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2017
бързо и вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: