Мусака "Евро 2008"

Гост: Петър Бакърджиев
Източник: Бон Апети
Дата: 14.06.2008
Мусака
 
Необходими продукти:
1 1/2 кг картофи
500 г кайма
2 глави лук
2-3 моркова
2 зелени чушки
2 червени чушки
2 домата
4 с. л. олио
2-3 щипки чесън на прах
1 ч. л. чубрица
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване
2 яйца
1 кофичка кисело мляко


Начин на приготвяне:
1
Мусака
Морковите и лукът се нарязват наситно и се пържат 5 минути.
2
Мусака
Прибавят се нарязаните на кубчета чушки и се пържат още 3-4 минути.
3
Мусака
Слага се каймата и се бърка непрекъснато, докато стане на трохи.
4
Мусака
Обелените домати се нарязват наситно и се смесват с каймата.
5
Мусака
Ястието се поръсва с чесън на прах, чубрица, черен пипер и сол.
6
Мусака
Задушава се 15 минути под капак заедно с нарязаните на кубчета картофи и се премества в дълбока тава.
7
Мусака
Яйцата се разбъркват с киселото мляко и получената смес се излива върху мусаката. Пече се около 1 час във фурна на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


192 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: