Хрупкави филийки с праз и гъби
Лора и Стоян
4. |
Изпрати
лично съобщение |
26.04.2018 МИМ, на нахута му трябва време, за да се свари добре. Както при боба, така и тук важи правилото - колкото по-дълго е бил накиснат нахутът, толкова по-лесно увира. Процесът може да бъде ускорен, ако се използва сода бикарбонат - тя помага на нахута да поеме водата.
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
19.03.2018 Благодаря Ви за изчерпателния отговор и за коригираната рецепта. Сетих се да питам и още нещо - каква е идеята нахутът да се кисне и после да се вари във вода със сода? Никога не съм слагала сода при варене на нахут, има ли после разлика във вкуса или текстурата му?
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
06.03.2018 МИМ, по отношение използването на тахан в рецептата - виж направеното уточнение в стъпки 3 и 4. А що се отнася до начина на „сглобяване“ на предястието – в случая се касае за рецепта от израелската кухня, която местните приготвят по този начин, като обединяват в едно ястие три различни текстури (всяка с различен вкус) – сварените зърна нахут, хумуса и тахановия сос. Ако желаеш, може и да не приготвяш отделно таханов сос, а да смесиш всички съставки заедно.
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
05.03.2018 Здравейте! С тази рецепта моментално ме спечелихте! Обожавам хумус, така че задължително ще я пробвам! Но имам 2 въпроса:
1. За количеството на тахана - в продуктите е на 2 места по 50 г, т.е. е общо 100 г, а в клипчето и начина на приготвяне се говори за половината тахан - от кое количество е тази половина? Може би трябва да редактирате рецептата...
2. Каква е идеята да се правят поотделно хумус и таханов сос, които после да се смесят, след като продуктите се повтарят? Няма ли да се получи, ако всичко се пасира наведнъж?
|
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...