Мус с горски полодове

Източник: Бон Апети
Дата: 10.09.2009
Мус с горски полодове
 
Необходими продукти:
200 г касис
200 г малини
200 г къпини
500 г пъпеш
7–8 с. л. захар
1 пакетче желатин
200 мл течна сметана


Начин на приготвяне:
1
Касисът, малините и къпините се пюрират и се претриват през фина цедка, за да се отдели семето.
2
Пъпешът се обелва, почиства се от семките, прибавя се захарта и се пюрира. След това се слага при другите плодове и хубаво се разбърква, докато се смесят.
3
Желатинът се накисва в 5–6 с. л. студена вода, след което се нагрява на водна баня, докато се разтвори. Трябва да изглежда като гъст сироп. Изсипва се в плодовото пюре и се разбърква.
4
Сметаната се разбива на сняг и при внимателно бъркане в една посока в нея се сипва на части плодовото пюре, докато го поеме.
5
Сместа се разпределя във формички, които се слагат в хладилник, покриват се с фолио и се оставя да се стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


241 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: