Мус с черен боб с пяна от „Прошуто”

Източник: Бон Апети
Дата: 23.06.2010
Мус с черен боб с пяна от „Прошуто”
 
Необходими продукти:
50–60 г черен боб
50 г лук
1 ч. л. зехтин
1/4 люта чушка
1/2 скилидка чесън
2 щипки морска сол
черен пипер на вкус
150 мл прясно мляко
20–25 г „Прошуто”
3–4 капки фъстъчено олио
прясна мента за декорация


Начин на приготвяне:
1
В зехтина се запържват лукът и чесънът, прибавят се предварително свареният боб и нарязаната люта чушка и се сипват около 50 мл вода. Оставя се да поври до омекването на лука, като се овкусява с пипера и солта, след което се пюрира и се разпределя в подходяща за целта чаша.
2
Прясното мляко се загрява до 80 градуса и се слага нарязаното наситно „Прошуто”. Оставя се захлупено за около 1 час, за да се редуцира сместа до половината, налива се фъстъченото олио, пюрира се с пасатор и се аерира* с миксер. След това се излива върху бобения мус и се декорира със свежа мента.


*Аериране – вкарване на въздух в сместа, за да се увеличи обемът.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: