Мус с бял шоколад и киви

Нетрадиционна рецепта за мус, в която сметаната е заместена с цедено кисело мляко
Източник: Бон Апети
Дата: 22.01.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г цедено кисело мляко
100 г бял шоколад
2 бр. киви
1 белтък
1/2 ч. ч. пудра захар
1 пакетче желатин
портокалова кора за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Мус с бял шоколад и киви
Плодовете киви се обелват и се пасират с почти цялата пудра захар.
2
Мус с бял шоколад и киви 2
Белтъкът се слага в купа, постепенно се сипва останалата пудра захар и се разбива, докато стане на сняг.
3
Мус с бял шоколад и киви 3
Цеденото мляко се сипва в купа, добавя се пюрето от киви и се разбива до получаване на хомогенна смес.
4
Мус с бял шоколад и киви 4
Налива се разтопеният бял шоколад и се разбърква добре. Към сместа постепенно се добавя и разбитият белтък.
5
Мус с бял шоколад и киви 5
На дъното на подходящи чаши се слагат резени киви и върху тях се сипва от готовия крем.
6
Мус с бял шоколад и киви 6
Желатинът се разтопява на водна баня. Резен киви се потапя в разтопения желатин и се поставя върху крема.
7
Мус с бял шоколад и киви 7
Десертът се поръсва с настъргана портокалова кора и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


206 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: