Мус парфе от ягоди с бял шоколад

Източник: Бон Апети
Дата: 12.06.2003
Мус парфе от ягоди с бял шоколад
 
Необходими продукти:
1 жълтък
2-3 с. л. захар
50 г бял шоколад
250 мл сладкарска сметана
300 г ягоди
2 с. л. мед
1 ванилия
1 с. л. смлени сурови орехи
4-5 какаови бисквити


Начин на приготвяне:
1
Мус парфе от ягоди с бял шоколад
Жълтъкът се смесва със захарта и се бърка с тел, докато избледнее. След това се добавя начупеният на парчета шоколад и се разтопява на водна баня. Сместа се оставя да се охлади, ароматизира се с ванилията и отново се разбърква.
2
Мус парфе от ягоди с бял шоколад 2
Ягодите се измиват добре, отцеждат се от водата и се пюрират в блендер. Добавя се медът и хубаво се разбърква.
3
Мус парфе от ягоди с бял шоколад 3
Сметаната се разбива на сняг, налива се шоколадово-жълтъчната смес, сипват се смлените орехи и се разбърква внимателно, за да не спадне сметаната.
4
Мус парфе от ягоди с бял шоколад 4
На дъното на кристални купи или чаши се сипва от сметановата смес и отгоре последователно се разпределят натрошените бисквити, ягодовото пюре и сметаната. Преди сервиране десертът се охлажда поне 3-4 часа. Може да се гарнира с цяла бисквита, листа мента, джоджен или цяла ягода.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: