Мус от тиква с крем брюле

Гост: Емил Минев
Източник: Бон Апети
Дата: 17.11.2001
Мус от тиква с крем брюле
 
Необходими продукти:
200 мл сметана (животинска)
6 жълтъка
50 г захар
2 с. л. тъмна захар
1/2 тиква
100 г краве масло
100 г захар
кора от канела (1 щипка канела на прах)
плодове за украса


Начин на приготвяне:
1
Мус от тиква с крем брюле
Тиквата се нарязва на едри парчета и се поставя във фолио. Слагат се масло, захар и ситно настъргана кора от канела (щипка канела на прах).
2
Мус от тиква с крем брюле 2
Фолиото се запечатва хубаво, за да не излиза въздухът, и се надува с помощта на сламка. Пече се около 40 минути в максимално загрята фурна.
3
Мус от тиква с крем брюле 3
Захарта и маслото се карамелизират. Налива се вода, колкото да покрие захарта, за да се избегне загарянето.
4
Мус от тиква с крем брюле 4
Сметаната се сварява. Прибавят се разбитите с 50 г захар жълтъци. Разбърква се енергично, докато се сгъсти. Не трябва да кипва. Готовият крем се пресипва в друг съд и се оставя да изстине.
5
Мус от тиква с крем брюле 5
Изпечената тиква се слага в купа и се пюрира (или пасира). Прибавят се 1 с. л. от карамела и 1 ч. л. масло. Поставя се в хладилник, за да се стегне.
6
Мус от тиква с крем брюле 6
Охладеният крем се слага в центъра на чиния, върху него се поставя кафява захар. Запича се, докато захарта се карамелизира. От муса се оформят топки и се подреждат около крема. Украсява се с плодове.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: