Мус от сьомга с хрян

Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2002
Мус от сьомга с хрян
 
Необходими продукти:
300 г шайби от сьомга
150 г течна готварска сметана
100 г майонеза
50 г червен хайвер
1 с. л. сос "Уорчестър"
2 с. л. лимонов сок
2-3 стръка копър, ситно нарязани
1 с. л. настърган лук
1/2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. настърган хрян
ароматни корени за супа


Начин на приготвяне:
1
Мус от сьомга с хрян
Корените за супа се поставят в тенджера и се заливат с вода. След като водата кипне, се добавя рибата, тенджерата се похлупва и се сваля от котлона. След 15 минути рибата се изважда, почиства се от костите и се накъсва на малки парченца.
2
Мус от сьомга с хрян 2
Майонезата, лимоновият сок, сосът "Уорчестър", копърът, лукът, пиперът и хрянът се поставят в купа, добавя се почистената и охладена риба и се разбърква добре.
3
Мус от сьомга с хрян 3
Сметаната се разбива на сняг и върху нея внимателно се изсипва майонезената смес, като се разбърква само в една посока, за да остане сметаната пухкава.
4
Мус от сьомга с хрян 4
Половината от получения мус се разпределя в малки купички и се поръсва със зрънца червен хайвер. Купичките се покриват с фолио и се оставят да се охладят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: