Мус от праскови с карамелизирани овесени ядки

Източник: Бон Апети
Дата: 08.08.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 праскови
1 пакетче суха сметана
1 кофичка кисело мляко
1/2 ч. ч. захар
30 г масло
1 ч. ч. овесени ядки
1 ч. ч. захар


Начин на приготвяне:
1
Мус от праскови с карамелизирани овесени ядки
Овесените ядки се заливат с гореща вода и се оставят да престоят в нея, докато набъбнат. След това се изцеждат.
2
Мус от праскови с карамелизирани овесени ядки 2
Захарта се карамелизира, добавя се маслото и се бърка, докато се хомогенизира. Изсипват се овесените ядки. Разбърква се, за да се разпредели добре карамелът по ядките.
3
Мус от праскови с карамелизирани овесени ядки 3
В основата на прасковите се изрязва кръстче. Потапят се за няколко секунди в гореща вода, след това се охлаждат. Обелват се и се нарязват на малки парченца.
4
Мус от праскови с карамелизирани овесени ядки 4
Сметаната се разбива с киселото мляко и захарта.
5
Мус от праскови с карамелизирани овесени ядки 5
На дъното на подходящи чаши се разпределят карамелизираните овесени ядки, върху тях се слагат парченца праскови и се налива сметана. Мусът се оставя да престои няколко часа в хладилник, след което се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: