Мус от карамелизирани лешници върху рагу от грозде

Източник: Бон Апети
Дата: 06.10.2009
Мус от карамелизирани лешници върху рагу от грозде
 
Необходими продукти:
4 яйца
300 г бял шоколад
30 г захар
4 г желатин
100 г лешници
60 г захар
200 мл бяло вино
80 г захар
200 г грозде
сокът от 1/2 зелен лимон


Начин на приготвяне:
1
Мус от карамелизирани лешници върху рагу от грозде
В купа се отделят белтъците от жълтъците. Белтъците се разбиват с миксер на сняг заедно със захарта. На водна баня се разбиват жълтъците и се смесват с разтворения в 2 с. л. вода желатин.
2
Мус от карамелизирани лешници върху рагу от грозде 2
Шоколадът се разтопява на водна баня, смесва се с жълтъците и се прибавя 1/3 от разбитите белтъци. Разбърква се много хубаво и се добавят останалите 2/3 от белтъците, като се бърка внимателно, за да не спаднат и мусът да остане пухкав. Оставя се за 2–3 часа в хладилник, след което се слагат карамелизираните лешници и се разбърква.
3
Мус от карамелизирани лешници върху рагу от грозде 3
Карамелизира се захарта, добавят се счуканите лешници и се разбърква. Веднага се изсипва върху хартия за печене и се оставя да изстине. След това хартията се сгъва и се начуква с чук.
4
Мус от карамелизирани лешници върху рагу от грозде 4
В тиган се смесват виното, лимоновият сок, захарта и гроздовите зърна и се вари около 6 минути. Студеният мус се декорира с рагуто от грозде и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: