Мраморен шоколадов кекс

Неустоимо вкусен шоколадов кекс
Източник: Дарко
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 03.02.2017
Мраморен шоколадов кекс
 
Необходими продукти:
225 г краве масло (меко)
225 г захар
4 яйца
1 ч. л. ванилов екстракт
225 г брашно
2 ч. л. бакпулвер
50 мл прясно мляко
25 г какао
пудра захар (за поръсване)

за топинга:
125 г брашно
75 г захар
75 г краве масло (студено)
75 г натурален шоколад


Начин на приготвяне:
1
За топинга сипете брашното в купа. Добавете захарта и нарязаното на малки кубчета студено масло. Смесете съставките с ръце до получаването на трохи. Добавете и нарязания на парченца шоколад. Разбъркайте. Оставете топинга в хладилник.
2
За кекса разбийте маслото на ръка, докато стане на крем. Сипете захарта и разбийте отново. След това, едно по едно добавете яйцата, като след всяко разбивате енергично.
3
Пресейте брашното и бакпулвера над купата и разбъркайте внимателно. Налейте прясното мляко и ваниловия екстракт и разбъркайте.
4
Разделете тестото на две равни части в две купи. Над едната купа пресейте какаото и разбъркайте, до хомогенизиране.
5
Намаслете форма с подвижно дъно (с диаметър от 23 см). Сипвайте по една лъжица от всяка смес, като ги редите една до друга до изчерпване. С помощта на дръжка на лъжица размесете двата вида смес, така че да се получат мраморни шарки.
6
Печете кекса 50-60 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Оставете готовия кекс да се охлади във формата поне 10 минути и след това го извадете. Нарежете го на триъгълни парчета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: