Моцарела в каляска

Панирани мини сандвичи с моцарела, поднесени със сос с аншоа, каперси и пресни подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 05.06.2012
Моцарела в каляска
 
Необходими продукти:
250 г сирене „Моцарела” (2 топки по 125 г)
8 филии бял хляб за тост
4 с. л. песто
2 яйца
1/4 ч. ч. прясно мляко
1/2 ч. ч. брашно
сол на вкус
олио за пържене
брашно за овалване
8 бамбукови шишчета

за соса:
80 г аншоа
2 с. л. каперси
2-3 скилидки чесън
1 домат
4 стръка копър
4 стръка магданоз
1/2 ч. ч. зеленчуков бульон
1/2 ч. ч. бяло вино
1/2 лимон
4 с. л. зехтин
пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Моцарела в каляска

Филиите се запичат леко на тостер. Корите се изрязват и меката част се намазва с песто.

 

 


2
Моцарела в каляска 2

Моцарелата се нарязва на тънки резени. Филиите се слагат по 4 една върху друга и между тях се слага парче сирене. Последната се обръща с пестото надолу. Отстрани се изрязват, за да са равни.

 


3
Моцарела в каляска 3

Всяка купчина се нарязва на 4 парчета, които се нанизват на бамбуковите шишове. (Може първо да се нанижат шишчетата, а после да се нареже, за да не се разместят).

 


4
Моцарела в каляска 4

Яйцата се разбиват с млякото, брашното и солта. Шишчетата се овалват в брашно, след това се потапят в яйчената смес за кратко.

 


5
Моцарела в каляска 5

Пържат се в сгорещено олио до златисто и се поставят върху салфетка, за да се отцедат от излишната мазнина. Поставят се в тава и се държат на топло във фурната.

 


6
Моцарела в каляска 6

Доматът се обелва, почиства се от семките и месестата част се нарязва на кубчета.

 


7
Моцарела в каляска 7

Чесънът, аншоато и каперсите се запържват в зехтина. Прибавят се виното, лимоновият сок и бульонът.

 


8
Моцарела в каляска 8

Накрая се слагат нарязаните наситно копър и магданоз, и доматените кубчета.

 


9
Моцарела в каляска 9

Сосът се сипва в купичка и се поднася с шишчетата.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


241 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: