Моркси език с картофена салата и кориандър

Източник: Бон Апети
Дата: 28.04.2010
Моркси език с картофена салата и кориандър
 
Необходими продукти:
800 г филе от морски език
200 г царевично брашно за панировка
300 мл олио за пържене
1 лайм
8–9 стръка кориандър
1 с. л. едрозърнеста горчица
400 г картофи
1 глава червен лук
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Морският език се почиства, измива се и кожата се бели по цялата дилжина с помощта на нож, като с ръка се дърпа към опашката. Щом се стигне до нея, кожата се отрязва.
2
Рибата се осолява, овалва се в брашното и се пържи до златисто около 5–6 минути.
3
Салатата се приготвя, като картофите се белят и режат на четвъртинки и се варят в подсолена вода. В купа се смесват сварените картофи, нарязаният наситно лук, накълцания кориандър и горчицата. Овкусява се със сока от лайма и пипер.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: