Морковена торта

Морковите - в блата, крем брюлето - в пълнежа!
Източник: Бон Апети
Дата: 30.12.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
220 г меко масло
300 г брашно
400 г настъргани моркови
150 г кафява захар
60 г орехи
3 яйца
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
1 ч.л. сода бикарбонат Dr.Oetker
1 пакетче бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
¼ ч.л. есенция бадем Dr.Oetker 38 мл
½ ч.л. канела
½ ч.л. джинджифил
1 щипка сол

за крема:
450 г крем сирене
200 г меко масло
½ ч.л. есенция портокал Dr.Oetker 38 мл
1 пакетче бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
200 г пудра захар
50 г орехи за украса

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Морковена торта
За да приготвите блатовете за тортата, разбийте маслото със захарта, добавете яйцата и есенцията бадем и разбийте отново.
2
Морковена торта 2
В купа смесете брашното, солта, бакпулвера, содата, канелата, джинджифила, бурбонската ванилова захар и накълцани орехи.
3
Морковена торта 3
Към разбитото със захар масло добавете настърганите моркови и сухите съставки. Разбъркайте хубаво. Разпределете сместа в две форми за торта (с диаметър 20 см) с махащо се дъно, покрити с хартия за печене. Заравнете и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
4
Морковена торта 4
Извадете опечените блатове и ги оставете да се охладят върху решетка. След това изравнете с нож и оставете изрезките настрана.
5
Морковена торта 5
Пригответе крема като разбиете маслото до побеляване, след което добавете крем сиренето и разбийте отново. Сипете пресятата пудра захар, бурбонската ванилова захар и портокаловата есенция и разбийте отново.
6
Морковена торта 6
Намажете единия от блатовете с крем, отгоре поставете втория и намажете с останалия крем, като оставите 2 - 3 лъжици. Смесете заделения крем с изрезките от блата и оформете топчета с различен размер. Овалайте ги в натрошени орехи.
7
Морковена торта 7
Декорирайте с топчетата и оставете тортата в хладилник да стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


224 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: