Морковен мъфин с орехови ядки

Източник: Бон Апети
Дата: 30.03.2004
Морковен мъфин с орехови ядки
 
Необходими продукти:
2 яйца
4–6 моркова (250 г)
200 г брашно
200 мл олио
1 1/2 ч. ч. орехови ядки
5 с. л. захар
1–2 шепи стафиди
1 ч. л. сода за хляб
1 ванилия
1/4 ч. л. канела
2–3 щипки сол
1/2 ч. ч. пудра захар
2–3 с. л. лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Морковен мъфин с орехови ядки
Морковите се настъргват, яйцата се разбиват със захарта и се овкусяват с ванилията и канелата. Налива се олиото и се разбива, докато се хомогенизират.
2
Морковен мъфин с орехови ядки 2
Пресятото брашно се разбърква със содата и солта. Слагат се смлените орехови ядки, разбърква се и се прибавят разбитите яйца със захарта и останалите компоненти. Бърка се, докато хубаво се смесят. Последни се добавят настърганите моркови и стафидите и отново се разбърква.
3
Морковен мъфин с орехови ядки 3
Готовата смес се пресипва в специални съдове за мъфин или в намаслени тимбалчета за крем карамел и се поставят в тава с вода. Пече се 20–25 минути на водна баня при температура 180 градуса.
4
Морковен мъфин с орехови ядки 4
Глазурата се приготвя, като пудрата захар се разтваря в лимоновия сок. Студената глазура се излива върху горещите мъфини.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


318 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: