Морковен бульон с ньоки от извара

Леко ястие в стил „От нищо нещо”
Източник: Бон Апети
Дата: 07.07.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за ньоките:
500 г пълномаслена извара
2 връзки магданоз
50 г сирене "Грана падано"
2 яйца (размер L)
100 г брашно
сол и черен пипер на вкус

за морковения бульон:
500–600 г пресни моркови
1/2 корен пащърнак
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Морковен бульон с ньоки от извара
Морковите и пащърнакът се обелват и се нарязват наедро.
2
Морковен бульон с ньоки от извара 2
След това се наситняват в блендер и се варят 20–30 минути на слаб огън в 1,2 л вода.
3
Морковен бульон с ньоки от извара 3
Листата на почистения и измит магданоз се слагат в цедка и се потапят във врящия бульон за около 30 секунди.
4
Морковен бульон с ньоки от извара 4
След това се охлаждат, отцеждат се и се наситняват.
5
Морковен бульон с ньоки от извара 5
Съдът с бульона се отстранява от котлона, похлупва се и се оставя така за около 1 час. След това се прецежда през марля, загрява се за кратко (без да кипва) и се посолява.
6
Морковен бульон с ньоки от извара 6
Ньоките се приготвят като в купа се смесват изварата, бланшираният магданоз, яйцата и настърганото сирене грана падано.
7
Морковен бульон с ньоки от извара 7
Овкусява се със сол и черен пипер и се добавя брашно, за плътност. Разбърква се добре и ако има нужда, се добавя още брашно.
8
Морковен бульон с ньоки от извара 8
От сместа се оформят фитили.
9
Морковен бульон с ньоки от извара 9
Режат се на парчета от 2–3 см.
10
Морковен бульон с ньоки от извара 10
Варят се в подсолена вода, под точката на кипене, докато изплуват на повърхността.
11
Морковен бульон с ньоки от извара 11
Бульонът и ньоките се разпределят в купички и се сервира.





Съвет:
Добре е, при оформянето на фитилите, да намокрите плота и ръцете си.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2015
Ньоките са с изключително деликатен вкус и се допълват много приятно с бульона. Търсачите на тънки усещания трябва да опитат ;)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: