Моравска салата

Лора и Стоян готвят със Свилен Николов в Разложко
Източник: Бон Апети
Дата: 28.10.2011
Моравска салата
 
Необходими продукти:
5–6 листа китайско зеле
100 г тученица
100 г рукола

за дресинга:
1 с. л. зехтин
3 скилидки чесън
1 щипка сол
20 г мед
20 мл ябълков оцет

за гарниране:
1/2 краставица
4 сушени домата
50 г орехи
60 г зърна от бяло и черно грозде
50 г кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Моравска салата

Зелето и руколата се нарязват наедро и се слагат в купа. От тученицата се откъсват листата и също се добавят.

2
Моравска салата 2

Ябълковият оцет се загрява и в него се разтваря меда. Чесънът се прави на паста със солта. Смесват се с останалите продукти за дресинга и се разбърква добре. С готовата емулсия се заливат листните зеленчуци.


3
Моравска салата 3

Краставицата се нарязва на дълги ленти с помощта на белачка.


4
Моравска салата 4

Орехите се нарязват наедро с нож.


5
Моравска салата 5

Салатата се гарнира с краставицата, сушените домати, орехите и гроздето.


6
Моравска салата 6

Отгоре се настъргва кашкавалът.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2018
Много вкусна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


155 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: