Мольо

Стефан Иванов приготвя кексчета с топъл шоколад - авторска вариация на известен белгийски десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 05.01.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 жълтъка
1 белтък
100 г шоколад
90 г меко масло
20 г пудра захар
20 г брашно


Начин на приготвяне:
1
Мольо
Шоколадът се начупва в подходящ съд и се разтопява на водна баня.
2
Мольо 2
Топлият разтопен шоколад се сипва в купа и се разбърква с мекото масло, докато се получи хомогенна смес.
3
Мольо 3
Добавят се жълтъците и белтъкът и отново се разбърква.
4
Мольо 4
Бъркането продължава и в шоколадовата смес се сипват брашното и пудрата захар.
5
Мольо 5
Подходящи малки купички или форми за кексчета се намазват с масло. В тях се разпределя готовата смес. Пече се около 6-10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
6
Мольо 6
За да се приготви декорация, могат да се изрежат триъгълничета от точени кори и да се изпекат на фурна.
7
Мольо 7
При сервиране мольо се украсява с изпечени триъгълничета от точени кори и горски плодове.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: