Моите мекици

ТИТЛА: Чирак
Дата: 05.03.2010
Моите мекици
 
Необходими продукти:
500-600 г брашно
1 ч. ч. кисело мляко
1 яйце
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
1 ч. л. сода за хляб
брашно за разточване
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Брашното се пресява, прави се кладенче и в него се сипват разбитото яйце, киселото мляко със содата, захарта и солта и се бърка с вилица, като постепенно се прибавя и 1 ч. ч. хладка вода, докато се поеме.

2
Омесва се тесто, ако е нужно се добавя още брашно, да стане меко тесто, но не трябва да лепне. Оставя да почине 15-30 минути.
3
Отлежалото тесто се разточва с дебелина 1/2-1 см (върху плот, който е набрашненстта). Режат се правоъгълници и се пържат в сгорещено олио. ДА ВИ Е СЛАДКО!
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2017
С готово тесто.
2.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2016
Порция смях и МЕКИЦА :) Едно видео, което показва реакцията на чужденци, опитващи за първи път БЪЛГАРСКИ МЕКИЦИ ://./-vizh-kak-reagirat-chuzhdentsite-kogato-opitat-za-parvi-pat-balgarski-mekitsi-video/
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
децата като си дойдат ще ги пробваме тия мекички
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: