Модернизиран картофен гювеч по родопски

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2009
Модернизиран картофен гювеч по родопски
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
150 г кашкавал
150 г сирене
2 склидки чесън
1 зелена чушка
1 домат
1/4 връзка магданоз
10-15 листа джоджен (1ч. л. сух джоджен)
1 кубче зеленчуков бульон
1 к. ч. олио


Начин на приготвяне:
1
Модернизиран картофен гювеч по родопски
Картофите се обелват, нарязват се на едри парчета и се поставят в глинен гювеч.
2
Модернизиран картофен гювеч по родопски 2
Прибавят се нарязаните наедро зелена чушка и скилидки чесън.
3
Модернизиран картофен гювеч по родопски 3
Зеленчуците се заливат с разтвореното в топла вода кубче зеленчуков бульон.
4
Модернизиран картофен гювеч по родопски 4
Прибавят се нарязаните наситно магданоз и джоджен, налива се олиото и се разбърква.
5
Модернизиран картофен гювеч по родопски 5
Настъргват се сиренето и кашкавалът, върху тях се подрежда нарязаният на шайби домат и се поръсва с малко олио.
6
Модернизиран картофен гювеч по родопски 6
Гювечът се похлупва и се пече около 1 час в загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: