Мляко с ориз по нормандски

Домашен десерт с дъх на канела и ванилия
Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 л пълномаслено прясно мляко
100 г пудра захар
80 г бисерен ориз
10 г бурбонска ванилова захар
1 ч. л. канела
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Мляко с ориз по нормандски
В керамична тава, с вместимост над 1 л, се налива затопленото мляко, прибавят се оризът, захарта, солта, канелата и ваниловата захар, и се разбърква.
2
Мляко с ориз по нормандски 2
Пече се 1 час и 30 минути в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор, докато се получи тъмнокафява коричка.
3
Мляко с ориз по нормандски 3
След това градусите се намаляват на 110 и десертът се пече още 3 часа и 30 минути, докато цялата течност се изпари.
4
Мляко с ориз по нормандски 4
Може да се сервира както топъл, така и студен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: