Млечно-медена пита

Атанасовден
Източник: Бон Апети
Дата: 18.01.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г мед
50 г краве масло
1 яйце
4 ч. ч. брашно
2 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. канела
6 зърна карамфил
1 пакетче мая
1 щипка кориандър


Начин на приготвяне:
1
Млечно-медена пита
Маята се разтваря в 100 мл топла вода. Прибавят се захарта и 1 ч. л. брашно и се разбърква, след което се оставя да ферментира.
2
Млечно-медена пита 2
Медът, яйцето и млякото се разбъркват.
3
Млечно-медена пита 3
Добавят се стритият карамфил, канелата и кориандърът.
4
Млечно-медена пита 4
Разбърква се добре и се смесва с останалото мляко, пресятото брашно и маята.
5
Млечно-медена пита 5
Излива се разтопеното масло и се посолява.
6
Млечно-медена пита 6
Омесва се тесто, което се оставя за 1 час да втасва, като една топка от него се отделя за направата на украсата.
7
Млечно-медена пита 7
Тестото за украсата се разделя на две части и от едната част се правят листа, които се намазват с масло и се овалват в маково семе.
8
Млечно-медена пита 8
От другата част се прави купичка, чието ръбче се намазва с масло и се поръсва с маково семе.
9
Млечно-медена пита 9
Тестото за питата се полага в намазнена тава и върху него се поставя една празна купичка. Около купичката се подреждат във формата на цвете маковите листа. Питата се пече около 45-50 минути във фурна на 150 градуса, като към края се изпича и тестената купичка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: