Млечна супа от аспержи

Тази супа е еднакво вкусна както топла, така и студена. Поднася се с препечени филийки черен хляб.
Източник: Бон Апети
Дата: 05.06.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
30 г масло
6-8 бр. аспержи
1 стрък пресен лук
2 жълтъка
1 кубче зеленчуков бульон
1 ч. ч. кисело мляко
2-3 с. л. брашно
1/2 ч. л. естрагон
1 щипка индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Млечна супа от аспержи
От основата на стъблата на аспержите се отрязват 2-3 см. Кората на останалата част от стъблата се обелва, а връхчетата се отрязват и се завързват с конец, така че да се получи вързопче. Стъблата се нарязват на кръгчета.
2
Млечна супа от аспержи 2
Маслото се разтопява в тенджера и в него на слаб огън се задушава нарязаният на кръгчета лук. След 2 минути се добавят аспержите, поръсват се с брашно и всичко се разбърква с дървена лъжица.
3
Млечна супа от аспержи 3
Щом аспержите леко се запекат, се наливат 200 мл гореща вода, стрива се бульонът и се добавя вързопчето от връхчетата на аспержите. Налива се прясното мляко и се оставя да ври около 15 минути. След това супата се подправя с естрагон и индийско орехче, а вързопчето се изважда.
4
Млечна супа от аспержи 4
Жълтъците се разбиват с киселото мляко и в тях се наливат 2-3 черпака от супата. Застройката се налива в супата и хубаво се разбърква.
5
Млечна супа от аспержи 5
При сервиране всяка порция се декорира със сварени връхчета аспержи и нарязан пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2020
Много вкусна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


190 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: