Млечна баница

Лора я приготвя с много лимонова кора и орехи
Източник: Бон Апети
Дата: 20.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 пакет точени кори
60 г краве масло
3 с. л. захар

за млечната смес:
600 мл прясно мляко
6 яйца
200 г захар
кората от 6 лимона
100 г орехи
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Млечна баница

Лимоните се измиват хубаво и се настъргват.

 


2
Млечна баница 2

Точените кори се навиват на руло и се нарязват с ножица на малки парчета.

 


3
Млечна баница 3

Маслото се разтопява и се полива върху корите. Поръсва се със захарта. Разбърква се. Корите се пекат за 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, като периодично се разбъркват.

 


4
Млечна баница 4

В касерола се сипва захарта, налива се прясното мляко и се загряват на котлона, докато се разтопи захарта.

 


5
Млечна баница 5

Яйцата се разбиват с телена бъркалка. Към тях се налива загрятото мляко, при непрекъснато бъркане. Ароматизира се с лимоновите кори и ванилията. Прибавят се и нарязаните орехи.

 


6
Млечна баница 6

Изпечените кори се охлаждат леко и се заливат със сместа. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути. Баницата се охлажда  и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2024
Дори след време се носи аромат на лимон, като минеш край нея. Вкусът е „по наш вкус“, нещо напластено във времето, орехите хрупат приятно, не бих променила нищо.
9.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2016
Уникална млечна баница! Позволих си да поръся с пудра захар и не сбърках. Идеална за чаша кафе.
8.
Изпрати
лично съобщение

16.04.2014
вкусно,бързо и лесно
7.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2014
Много вкусна и лесна за приготвяне!!!
6.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2014
Експериментирайте, като замените корите от лимон с такива от портокал. И в двата случая резултата е перфектен. Препоръчвам ви тази рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


351 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: