Млад заек с тъмна бира и сини сливи по белгийски

Гост: Франк Фол
Източник: Бон Апети
Дата: 10.12.2005
Млад заек с тъмна бира и сини сливи по белгийски
 
Необходими продукти:
200 г обезкостено заешко бутче
100 г бекон
30 г краве масло
200 мл телешки бульон
200 мл бутилка тъмна бира
1 шепа сушени сини сливи
1 шепа арпаджик
4 с. л. олио
1/2 ч. л. мащерка
черен пипер и сол на вкус
100 г броколи
100 г картофи
50 г краве масло
100 г картофи
100 г цвекло
100 г ряпа


Начин на приготвяне:
1
Млад заек с тъмна бира и сини сливи по белгийски
Броколите и картофите се сваряват, след това се пасират с маслото и малко вода. Пюрето се посолява. Арпаджикът се изпича на фурна и се обелва.
2
Млад заек с тъмна бира и сини сливи по белгийски 2
Заешкото месо се нарязва на малки парчета и се запържва в нагорещено олио до златисто, като се подправя с черен пипер, сол и мащерка. След това се прехвърля в тенджера.
3
Млад заек с тъмна бира и сини сливи по белгийски 3
Мазнината от тигана се деглазира с телешкия бульон и бирата и след като кипне, се прибавя в тенджерата със заешкото месо. Вари се на тих огън под капак, докато течността се редуцира до 1/3.
4
Млад заек с тъмна бира и сини сливи по белгийски 4
Кожата на бекона се нарязва на лентички и се поставя да ври заедно със заешкото.
5
Млад заек с тъмна бира и сини сливи по белгийски 5
Другата част от бекона се нарязва на малки кубчета. Запържват се в маслото заедно с нарязаните сушени сливи и предварително изпечения и обелен арпаджик.
6
Млад заек с тъмна бира и сини сливи по белгийски 6
Свареното заешко месо се почиства от кожата на бекона, след което течността се прецежда и заешкото се смесва със запържения бекон и сливите. Кипва се.
7
Млад заек с тъмна бира и сини сливи по белгийски 7
Месото се сервира заедно с пюрето, върху което се подреждат нарязаните на лентички сварени зеленчуци за гарнитурата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: