Минитарт с моркови и тиквички

С уникален пролетен дизайн
Източник: Бон Апети
Дата: 10.05.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
100 г студено краве масло
50 г печени орехи
1 яйце
1 щипка сол
морска сол за печене

за плънката:
2 тиквички (цукини)
4 моркова
125 г сирене „Моцарела“
1 яйце
30 мл зехтин
1 ч. л. сух риган
самардала на вкус


Начин на приготвяне:
1
Минитарт с моркови и тиквички
Брашното се смесва със смлените орехи, солта и нарязаното на кубчета масло и се претрива с ръце, докато се образуват трохи.
2
Минитарт с моркови и тиквички 2
Добавя се яйцето.
3
Минитарт с моркови и тиквички 3
Разбърква се, докато се получи тесто.
4
Минитарт с моркови и тиквички 4
Покрива се с фолио и се оставя за 30 минути в хладилник.
5
Минитарт с моркови и тиквички 5
Разточва се между два листа пергаментова хартия.
6
Минитарт с моркови и тиквички 6
От тестото се изрязват 6 кръга, малко по-големи от формите за тарталети, в които ще се пече.
7
Минитарт с моркови и тиквички 7
Кръговете се разстилат във формите, така че да покриват и стените, и се оставят за 15 минути в хладилник.
8
Минитарт с моркови и тиквички 8
Във всяка форма се поставя пергаментова хартия и отгоре – морска сол. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.
9
Минитарт с моркови и тиквички 9
Тиквичките и морковите се оформят на тънки дълги ленти, всяка се разделя надве по дължина и се намазват със зехтин от двете страни.
10
Минитарт с моркови и тиквички 10
Лентите от тиквички и моркови се навиват на рула една около друга, като се редуват. Трябва да се получат 6 кръга с големината на блатовете. Поръсват се с риган и самардала на вкус.
11
Минитарт с моркови и тиквички 11
Моцарелата се настъргва на едро ренде.
12
Минитарт с моркови и тиквички 12
Смесва се с яйцето, риган и самардала, разбърква се и се разпределя върху изпечените блатове.
13
Минитарт с моркови и тиквички 13
Отгоре се слагат завитите моркови и тиквички.
14
Минитарт с моркови и тиквички 14
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Охлаждат се леко и се поднасят.



Съвет:
По желание могат да се гарнират с настърган пармезан или песто от босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (15)
15.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2014
Това е мое любимо ястие,правя го с тиквички от моята градина,също и подправките са еко.Харесвам я защото тиквичките са:вкусен и диетичен зеленчук, богат на минерални соли и полезни елементи. Съдържат калий и фосфор, калций, магнезий, манган, желязо, мед, сяра и хлор, а също така и микроелементите молибден, титан, литий и цинк. Съдържат ниски нива на органични киселини, затова се препоръчват при лечебното хранене на страдащи от бъбречни заболявания.
14.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2014
Обичам ви , Лора и Стоян !!!
13.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2014
Светлана, Имам собствен ресторант..... Благодаря за \"цените\" напътствия !!!!
12.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2014
Благодаря, че ме забелязахте.
11.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2014
ако имате достатъчно фантазия и кулинарен авантюризъм, може да се сетите, че продуктите могат да бъдат заменяни и Лора и Стоян не ви задължават да следвате всичко в рецептата на 100%. Радвам се все пак, че зрителите, които харесват свежите идеи и които експериментират с тях са много повече, отколкото недоволните А и освен Бон Апети, има и много сайтове, блогове, форуми, от които може да се научите да правите боб или пиле с ориз, в случай, че се интересувате от българска кухня, но не знаете как да си сготвите ястията. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: