Минифритата с царевица и домати

Идеалното предястие за чакани гости
Източник: Бон Апети
Дата: 19.09.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 яйца (размер XL)
250 г чери домати
150 г бекон (сурово пушен)
150 г топено пушено сирене
1 глава лук
1 тиквичка
2 малки кочана царевица
краве масло за намазване
1 връзка босилек
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Минифритата с царевица и домати
Беконът се запържва в сух тиган.
2
Минифритата с царевица и домати 2
Прибавя се нарязаният надребно лук и също се запържва за кратко, на умерен огън, до златисто.
3
Минифритата с царевица и домати 3
Добавя се нарязаната на кубчета тиквичка.
4
Минифритата с царевица и домати 4
Когато тиквичката се запържи, се сипват зърната царевица.
5
Минифритата с царевица и домати 5
Яйцата се разбиват много добре, овкусяват се със сол и черен пипер и към тях се сипва накълцаният босилек, като няколко листенца се оставят за украса.
6
Минифритата с царевица и домати 6
Форма за мъфини с незалепващо покритие се намазва с разтопено масло.

7
Минифритата с царевица и домати 7
Зеленчуците и беконът се разпределят в отворите на формата.
8
Минифритата с царевица и домати 8
Слагат се парчета топено сирене и нарязани чери домати.
9
Минифритата с царевица и домати 9
Налива се яйчената смес и се пече в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 10 минути. Ястието се поднася топло, украсено с листенца босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2022
Мини вкусотийка, но и моите леко позалепнаха...
5.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2020
Сочно и много вкусно.
4.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2020
Не е с бекон,но в къщи не е на почит, затова друго саламче
3.
Изпрати
лично съобщение

28.07.2017
Липсваше ми сосче или салатка за свежест:)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2016
Определено има смисъл от идеята на Марина да се добавят продуктите при яйцата, защото някои мъфинчета не успях да ги отлепя, тъй като на дъното бяха имаше само от другите продукти и яйце не беше стигнало до тях. Иначе замених бекона с гъби и също се получи. ;)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


225 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: