Мини сармички с липови листа

Вкусни и ароматни
ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 01.06.2018
Мини сармички с липови листа
 
Необходими продукти:
500 г кайма
1 ч. ч. ориз
1 глава лук
1 морков
копър
сол, черен и червен пипер на вкус
липови листа


Начин на приготвяне:
1
Листата от липа се измиват и се бланшират за кратко. Изваждат се от врящата вода и се слагат в купа със студена вода.
2
Нарязаният лук се запържва за кратко, прибавят се настърганият морков, каймата и оризът. Разбърква се добре, така че каймата да стане на трохи.
3
Добавят се подправките, разбърква се и се налива 1 ч. ч. вода (или зеленчуков бульон). Оставя се на слаб огън, докато оризът поеме течността.
4
Във всяко листо се слага по 1 ч. л. от плънката и се завиват сармички. Подреждат се в тенджера и се заливат с 2 1/2 ч. ч вода. Затискат се с чиния и се слагат на котлона, да се варят на слаб огън. Готови са, когато сармичките поемат течността. Сервират се с кисело мляко.


Съвет:
Може да си наберете листа от липа, която е далеч от автомобилния трафик, за да са по-чисти.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: