Мини-кексчета със сушени домати и печени чушки

Комбинация от домати и червени чушки, поднесена като вкусно кексче
Източник: Бон Апети
Дата: 21.10.2020
Мини-кексчета със сушени домати и печени чушки
 
Необходими продукти:
75 г органично бяло брашно с набухватели
75 г овесени ядки
1 порция (28 г) Протеинова напитка микс
2 порции (64 г) Доматена гурме супа
2½ ч. л. бакпулвер
1 с. л. (с връх) нарязан див лук
100 г настърган пармезан или чедър
¼ ч. л. смлян черен пипер
½ ч. л. сол
2 големи яйца
50 мл зехтин
200 мл вода
100 г смес сушени домати и печени чушки, нарязани

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Мини-кексчета със сушени домати и печени чушки
Изсипете в купа брашното, овесените ядки, Протеинова напитка микс , Доматената гурме супа, бакпулвера, нарязания лук, настъргания кашкавал, сол и пипер на вкус.
2
Мини-кексчета със сушени домати и печени чушки 2
В отделна купа разбийте двете яйца и добавете зехтина, водата, а след това и нарязаните сушени домати и чушки.
3
Мини-кексчета със сушени домати и печени чушки 3
Направете кладенче в средата на сухата смес и там изсипете яйчената смес. Внимателно забъркайте и оформете тесто.
4
Мини-кексчета със сушени домати и печени чушки 4
Във формичка за 12 кексчета (мъфини) поставете хартиени чашки. С помощта на супена лъжица загребете от сместа и напълнете формичките.
5
Мини-кексчета със сушени домати и печени чушки 5
Печете 25 минути в предварително загрята фурна на 180°C, докато мъфините се надигнат и получат златиста коричка. Извадете ги от фурната и ги охладете преди поднасяне.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2021
,,Аз съм Рада Госпожина!!!"
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.2021
Много е вкусно!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: