Мини блини с херинга

Руска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 19.01.2009
Мини блини с херинга
 
Необходими продукти:
300 г мариновано филе от херинга
250 г брашно
2 яйца
1 купичка заквасена сметана
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. вода
1 ч. л. мая
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол
масло за намазване
стръкове магданоз за украса


Начин на приготвяне:
1
Мини блини с херинга
Маята се разбива в купичка със захарта, 2 с. л. брашно и 1 ч. ч. хладка вода.
2
Мини блини с херинга 2
Яйцата се разбиват с помощта на тел, като постепенно се налива прясното мляко.
3
Мини блини с херинга 3
Добавят се брашното, 1 ч. ч. хладка вода и маята.
4
Мини блини с херинга 4
С помощта на черпак в намаслен тиган се разпределят равномерни части тесто, от което се изпичат еднакво от двете страни блини.
5
Мини блини с херинга 5
Филето от херинга се нарязва на ленти.
6
Мини блини с херинга 6
Върху блините се разпределя саквасена сметана и се покриват с ивици херинга.Ястието се поднася поръсено с червен пипер и украсено със стръкове магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: