Минестроне

Една от любимите на София Лорен
Източник: Бон Апети
Дата: 10.10.2011
Минестроне
 
Необходими продукти:
3 големи картофа
3 малки тиквички
3 моркова
1/4 голяма глава целина
1 голяма глава лук
1 консерва сварен фасул
400 г белени домати от консерва
100 г дребна паста мидички
100 г бекон
1/2 връзка магданоз
3 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Минестроне

Беконът се нарязва на кубчета и се запържва в сгорещения зехтин.


2
Минестроне 2

Последователно се прибавят морковите, лукът и целината, също нарязани на кубчета.


3
Минестроне 3

Когато променят цвета си, се слагат пасираните домати и малко вода. Похлупва се и се оставя да къкри на слаб огън.


4
Минестроне 4

След около 10 минути се прибавят картофите, нарязани на кубчета, наливат се 1,2 л вода, овкусява се със сол и пипер и се оставя да ври на на тих огън, под капак, за 10–15 минути.


5
Минестроне 5

Към супата се прибавят тиквичките, нарязани на кубчета и пастата, налива се още малко вода, ако е необходимо, отново се похлупва и се оставя на огъня, докато пастата се свари.


6
Минестроне 6

Накрая се слага фасулът и се оставя още няколко минути на огъня. Супата се поръсва с наситнения магданоз и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2015
Богата на вкусове и много засищаща.Единствено пропуснах да сложа целина,но пак се получи уникално.
2.
Изпрати
лично съобщение

16.06.2014
Прекрасна!!! Много ароматна и засищаща :)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Получи се чудничко! Дори малкият ми син, който е на 1 г. и 2м. си хапна с удоволствие! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: