Минестроне с леща

Домашна супа, лишена от претенциозност, но с богат вкус и аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 05.03.2013
Минестроне с леща
 
Необходими продукти:
300 г кафява леща
1 глава лук
3 скилидки чесън
2 моркова
1/4 глава целина
1 с. л. доматен концентрат
200 г домати на кубчета от консерва
150 г паста (мидички)
2,5 л зеленчуков бульон
2 с. л. олио
1 ч. л. риган
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус
зехтин „Екстра върджин” за сервиране


Начин на приготвяне:
1
Минестроне с леща

Лукът, морковите и целината се нарязват на малки кубчета. Задушават се в олиото и 100 мл от бульона, докато омекнат.  Към тях се добавя чесънът, нарязан наситно.

 


2
Минестроне с леща 2

Прибавят се доматеният концентрат и риганът.

 


3
Минестроне с леща 3

В тенджерата се налива останалият бульон, сипва се лещата, подправя се с дафиновия лист и се оставя да се вари 30 минути.

 


4
Минестроне с леща 4

Супата се подправя със сол и черен пипер и се слагат пастата и доматите. Оставя се на котлона, докато пастата се свари – 10 минути.

 


5
Минестроне с леща 5

Супата се сервира гореща с малко зехтин.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2014
Ако оставите водата да изври и сервирате с настърган пушен кашкавал и люта чушка, също ще получите вкусно с дъх на Близкия изток ястие
2.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2013
Много вкусна супа
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Харесва ми!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


279 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: