Милинките на баба Радка

Рецепта от старите книги
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 21.04.2017
Милинките на баба Радка
Милинките на баба Радка
Милинките на баба Радка
 
Необходими продукти:
за тестото:
1 кг брашно
500 мл вода (топла)
1/2 кубче прясна мая
2 ч. л. захар
1 с. л. сол

за намазване:
50 г краве масло
50 мл олио

за заливката:
3 яйца
350 г сирене
3-4 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
От пресятото брашно, топлата вода, маята, солта и захарта се замесва еластично тесто, което се оставя да втаса.
2
След като удвои обема си, от тестото се оформят малки топчета, които се потапят в смесените масло и олио.
3
Нареждат се в намаслена тава и се оставят отново да втасат.
4
След това се заливат със смес от разбитите яйца, натрошеното сирене и олиото.
5
Оставят се да постоят още 5-10 минути и после се пекат до готовност в предварително загрята на 150 градуса фурна.


Съвет:
Моята баба поръсваше готовите милинки с пудра захар.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: