Милинки

Вкусни и топящи се в устата
Източник: вики
ТИТЛА: Чирак
Дата: 08.07.2016
Милинки
Милинки
 
Необходими продукти:
350 г брашно
50 г краве масло (разтопено)
15 г прясна мая (или 5 г суха)
2 с. л. олио
200 мл вода
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол

за намазване:
100 г краве масло (меко)
5 ч. л. брашно
5 ч. л. вода
1/2 яйце (разбито)
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Смесете водата, олиото, захарта и солта. Ако ползвате прясна мая първо я разтворете във водата. Ако е суха, я смесете с брашното. Замесете меко и еластично тесто и го оставете да втаса, докато удвои обема си.
2
За сместа за намазване разбъркайте маслото, при добавяне на една по една чаена лъжичка брашно и вода, като ги редувате. Бъркайте непрекъснато и накрая посолете.
3
От втасалото тесто оформете малки топчета с големината на едър лешник. Потопете всяко в стопеното масло и ги подредете в тава едно до друго. Намажете ги обилно с маслената смес и отново ги оставете да втасат.
4
След това намажете милинките с разбитото яйце и ги изпечете до златисто (30 минути) в предварително загрята на 180 градуса фурна.



Съвет:
Може да ги поднесете с пудра захар, сладко или сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2016
Много сполучлива рецепта. Милинките са пухкави, въздушни и с онзи неповторим вкус от детството
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: