Милинки със сирене

Гост: Ангел Маринов, ученик в Софийска гимназия по сладкарски и хлебни технологии
Източник: Бон Апети
Дата: 06.10.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг брашно
20 г мая
500-600 мл вода
1 с. л. сол
50 г масло
50 мл олио
250 г сирене
150 г краве масло
100 г брашно
1 яйце
олио за намазване


Начин на приготвяне:
1
Милинки със сирене
Брашното се пресява, след което към него се добавят солта и разтворената в топла вода мая. Постепенно се налива топла вода (около 500-600 мл) и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса за около 30 минути (в зависимост от температурата на помещението).
2
Милинки със сирене 2
Готовото тесто се навива на фитил, след което се нарязва на еднакви по големина парчета. От тях се оформят топки, намазват се със сместа за формиране, подреждат се в намазнена тава и се оставят да втасат още 20 минути.
3
Милинки със сирене 3
Сиренето, кравето масло и брашното за крема се смесват, налива се малко вода, за да не остане сух, и се разбърква добре.
4
Милинки със сирене 4
Милинките се покриват с крема, отново се оставят да втасат за 10 минути, намазват се с разбито яйце и се пекат 25-30 минути в предварително загрята фурна при температура 200 градуса, до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.08.2017
Тестото не ми се получи добре, ще опитам пак в скоро време.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


211 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: