Милфьой с шоколад и лавандула

Десерт за чудо и приказ
Източник: Бон Апети
Дата: 13.03.2012
Милфьой с шоколад и лавандула
 
Необходими продукти:
400 г бутертесто
250 г ванилов сладолед за гарниране
боровинки за декорация
какао за поръсване

за шоколадовия крем „Англез“:
300 г черен шоколад
325 мл животинска сметана
125 мл прясно мляко
3 жълтъка
45 г захар
2 с. л. суха лавандула
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Милфьой с шоколад и лавандула

Бутертестото се разточва леко и се нарязва на 10 правоъгълника с размер 10/ 5 см. (Ако омекнат много от разточването, се оставят в хладилник за 10 минути.) Подреждат се в тава, върху хартия за печене и се пекат в загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.


2
Милфьой с шоколад и лавандула 2

След това отгоре се поставя друга тава, (така, че да запазят форма си) и се допичат за още 10–12 минути.


3
Милфьой с шоколад и лавандула 3

Оставят се да се охладят и се разполовяват.


4
Милфьой с шоколад и лавандула 4

Прясното мляко и 125 мл от сметаната за крема се кипват заедно с лавандулата, прецежда се и се слага ванилията.


5
Милфьой с шоколад и лавандула 5

Жълтъците и захарта се разбиват. Млечната смес се налива към жълтъците. Връща се на котлона на слаб огън, докато крема се уплътни леко.


6
Милфьой с шоколад и лавандула 6

Шоколадът се нарязва на парчета и към него се налива крема. Бърка се докато се разтопи и сместа придобие блясък. Отстранява се от котлона и се охлажда.


7
Милфьой с шоколад и лавандула 7

Останалата сметана се разбива до пухкавост и се комбинира с охладената шоколадова смес. Готовият крем се поставя в пош.


8
Милфьой с шоколад и лавандула 8

Върху чинията, в която ще се сервира се поставя малко крем (за да се "залепи" тесто), отгоре се слага кора от бутертесто , отново крем, и така докато станат общо 3 кори и 2 слоя крем. Горната кора се поръсва с какао.


9
Милфьой с шоколад и лавандула 9

От сладоледът се оформя кенелка със супена лъжица, потопена в гореща вода. Десертът се поднася веднага с боровинките.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: