Милфьой с гъби и лешници

Ефектна кулинарна идея
Източник: Бон Апети
Дата: 07.04.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 фини точени кори
500 г микс от пресни гъби
200 г прясно френско козе сирене
150 г печени лешници
150 мл животинска сметана
80 мл лешниково олио
50 мл зехтин
2 глави лук
1 скилидка чесън
4 стръка мащерка
4 стръка копър
1 с. л. тъмен балсамов оцет
сол на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Милфьой с гъби и лешници
Точените кори се подреждат една върху друга, като се мажат с 50 мл от лешниковото олио.
2
Милфьой с гъби и лешници 2
Най-горната кора също се маже. След това се изрязват 12 правоъгълника с големина 4х10 см.
3
Милфьой с гъби и лешници 3
Подреждат се в тава, върху хартия за печене.
4
Милфьой с гъби и лешници 4
Покриват се с лист хартия.
5
Милфьой с гъби и лешници 5
Отгоре се слага друга тава, за да не се нагънат по време на печене. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – за около 10 минути. Оставят се да се охладят.
6
Милфьой с гъби и лешници 6
Лукът се реже на кубчета и се пържи в половината зехтин, като се посолява.
7
Милфьой с гъби и лешници 7
Когато се карамелизира, се сипва балсамовият оцет и съдът се оттегля от котлона.
8
Милфьой с гъби и лешници 8
Гъбите се почистват и се режат наедро. Запържват се в останалия зехтин, заедно с накълцаните чесън, мащерка и копър. Посоляват се.
9
Милфьой с гъби и лешници 9
Поливат се с останалото лешниково олио.
10
Милфьой с гъби и лешници 10
Половината от лешниците се смилат в блендер, докато станат на трохи.
11
Милфьой с гъби и лешници 11
Добавят се сметаната и 30 мл студена вода, посолява се и се смила отново.
12
Милфьой с гъби и лешници 12
Козето сирене се нарязва на тънки парчета.
13
Милфьой с гъби и лешници 13
За всяка порция са отделят по три правоъгълника от кори. Между тях се слагат лешников крем, карамелен лук, гъби и козе сирене.
14
Милфьой с гъби и лешници 14
Завършва се с кора, намазана с крем и се поръсва с едро накълцани лешници.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: