Милфьой с череши

Фини, хрипкави кори, които дават убежище на ефирен крем с аромат на портокал и ванилия. Свежестта идва от сочни, пресни череши
Източник: Бон Апети
Дата: 07.08.2013
Милфьой с череши
 
Необходими продукти:
300 г череши
5 фини кори за баница
100 г захар
100 мл вода
пудра захар за поръсване
листа мента за украса

за крема:
300 мл прясно мляко
200 г сладкарска сметана
2 жълтъка
3 с. л. захар
2 с. л. царевично нишесте
1 с. л. портокалов ликьор
кората от 1 портокал
1 шушулка ванилия
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Милфьой с череши

Захарта и водата се слагат в касерола на котлона и се бърка докато стане захарен сироп. Оставя се да се охлади. Корите се слагат една върху друга, като всяка се намазва със сиропа. След това се изрязват  12 правоъгълника с големина 4х10 см.

 


2
Милфьой с череши 2

Подреждат се в тава, върху силиконов килим (или върху хартия за печене) и се покриват с друг силиконов килим (хартия) и тава (за да не се нагънат). Пекат се в  загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути, докато се карамелизират и станат златисти. Оставят се да се охладят и след това се отделят от силикона.

 


3
Милфьой с череши 3

В малка част от млякото за крема се разтваря нишестето. Останалото мляко и захарта се кипват. Сваля се от огъня, прибавя се разтвореното нишесте, и се връща на котлона, докато се сгъсти, като се бърка постоянно – 2–3 минути.

 


4
Милфьой с череши 4

Прибавят се жълтъците и се бърка до хомогенизиране.

 


5
Милфьой с череши 5

Ароматизира се с ванилията, слага се солта, прехвърля се в чиста купа и се оставя да изстине. Покрива се с фолио за свежо съхранение, за да не хване кора.

 


6
Милфьой с череши 6

Охладеният крем се разбива с миксер, като към него се добавя настърганата кора от портокал и ликьора.

 


7
Милфьой с череши 7

Сметаната се разбива с миксер и се смесва с крема.

 


8
Милфьой с череши 8

В чиния се слага един правоъгълник от корите. Отгоре се разпределя от крема с помощта на пош. Подреждат се обезкостени череши, кора и пак се слага крем.

 


9
Милфьой с череши 9

Това се прави още веднъж, като се завършва с трета кора. Десертът се поднася поръсен с пудра захар и урасен с листо мента.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2013
за гости е страхотен десерт
2.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2013
красива и вкусна
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Нетърпеливите момчета понякога пропускат десерта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: