Милфьой от риба пангасиус със зеленчуци и сос от чушки

Източник: Бон Апети
Дата: 02.11.2009
Милфьой от риба пангасиус със зеленчуци и сос от чушки
 
Необходими продукти:
230 г риба пангасиус
13 г глава целина
13 г моркови
10 г чушки
45 г праз
25 г тиквички
20 г спанак
65 мл зехтин
50 мл бяло вино
30 г краве масло
120 г лимони
5 г пресен босилек
5 г магданоз
5 г риган
5 г пресен копър
сол и бял пипер на вкус
60 г червени чушки
10 г глава целина
15 г лук „Шалот“
30 мл бяло вино
50 мл зеленчуков бульон
5 мл сметана
5 мл зехтин
сол и бял пипер на вкус
60 г жълти чушки
10 г глава целина
15 г лук „Шалот“
30 мл бяло вино
50 мл зеленчуков бульон
5 мл сметана
5 мл зехтин
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Целината, морковите, чушките, празът и тиквичките се почистват и нарязват на фин жулиен. Задушават се в 10 г масло и 10 мл зехтин. Посоляват се и върху тях се слагат нарязаните надребно пресни подправки.

2
Филето от риба се нарязва на 6 равни парчета. От 50 мл зехтин и останалото масло, прясно изцедения лимонов сок, бялото вино, сол и пипер се приготвя смес за поширане, в която рибата престоява 8–10 минути.

3
Двата вида сос от чушки – жълт и червен, се приготвят, като чушките, лукът и целината, нарязани на малки кубчета, се задушават в зехтина, налива се бялото вино и се задушават до редуцирането на течността. Добавя се зеленчуковият бульон. След като кипне, се сипва сметаната. Овкусява се със сол и пипер. Сместа се пасира и се прецежда през фина цедка.
4
Спанакът се нарязва на лентички и се задушава в останалия зехтин и малко вода до омекване. Изцежда се и се оставя топъл за гарнитура.

5
В чиния за сервиране се правят ленти от двата вида сос от чушки. Върху тях се подреждат 3 парчета риба, върху всяко от тях се слага от сместа на задушени зеленчуци, след това – другите 3 парчета риба, и най-отгоре – спанакът.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: