Милфьой от пресни картофи и чипс от риба

Това предястие е много специално и заслужава да се представи по специални поводи
Източник: Бон Апети
Дата: 01.06.2010
Милфьой от пресни картофи и чипс от риба
 
Необходими продукти:
400 г пресни картофи
50 г „Пармезан”
30 г червен лук
2 листа салата „Лоло Росо“ (къдрава червена маруля с крехк
2 листа зелена салата
1–2 стръка розмарин
5 г червен пипер
сокът от 1 лимон
сол, черен пипер и зехтин на вкус
200 г филе от пъстърва
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пъстървата се почиства от костите и се нарязва на триъгълници или форми по желание. Поръсва се с сол, черен пипер и наситнената мащерка, поставя се в тава, покрита с хартия за печене, отгоре се покрива с още един лист хартия и се притиска с още една тава (при печенето от тежестта на горната тава рибата се превръща в чипс). Пече се 10–15 минути на 180 градуса.
2
В загрят тиган се поръсва настърганият „Пармезан”, дръпва се от огъня, за да се охлади напълно, и се начупва на едри парчета.
3
Картофите се измиват и половината тях (200 г) се слагат в подсолена вода да се сварят. Обелват се и 100 г от тях се намачкват с вилица и се смесват с чипса от пармезана, зехтин и черен пипер. Останалите сварени картофи се режат на кубчета, смесват се с наситнения червения лук и се овкусяват със сол, пипер и лимоновия сок.
4
От останалите картофи се отделят 100 г и се нарязват по дължина на четири. Поставят се в купа и се овкусяват със сол, черен пипер, червения пипер, зехтин и нарязания наситно розмарин. Пекат се около 20 минути на 180 градуса.
5
Останалите 100 г картофи се нарязват на тънки пръчици и се пържат в загрят зехтин. Подреждат се в чиния, като между всеки вид картофи се поставя част от рибния чипс. Украсява се с букет от салатите, предварително овкусени със зехтин и сол.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: