Милфьой от патладжан и домати

Гост: Мариан Костов, майстор-готвач в парк хотел "Голдън Бийч"
Източник: Бон Апети
Дата: 23.01.2009
Милфьой от патладжан и домати
 
Необходими продукти:
200 г моцарела
50 г брашно за овалване
50 мл червено вино
20 мл зехтин
2 домата
2 скилидки чесън
1 патладжан
1 глава червено цвекло
2-3 листа босилек
1/2 ч. л. захар
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Милфьой от патладжан и домати
Патладжанът се обелва, нарязва се на колелца, поставя се в купа и се посолява.
2
Милфьой от патладжан и домати 2
Доматите и чесънът се нарязват наситно.
3
Милфьой от патладжан и домати 3
Нарязаните домати се задушават в зехтин.
4
Милфьой от патладжан и домати 4
Добавят се чесънът и нарязаният наситно босилек.
5
Милфьой от патладжан и домати 5
Сипва се червеното вино и се изчаква доматите да омекнат и да се сгъсти сосът.
6
Милфьой от патладжан и домати 6
Поръсва се със сол, черен пипер и захар.
7
Милфьой от патладжан и домати 7
Отцедените колелца патладжан се овалват в брашно и се запържват в загрят зехтин.
8
Милфьой от патладжан и домати 8
Запърженият патладжан се подрежда в тава за печене, покрива се с колелца домат и моцарела и се запича във фурна.
9
Милфьой от патладжан и домати 9
Червеното цвекло се обелва и с помощта на специален нож за карвинг от него се изрязва розичка.
10
Милфьой от патладжан и домати 10
Ястието се поднася върху основа от соса, като се украсява с розичката от цвекло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: