Миди с вино и чесън

Вкусни и ароматни миди
Източник: Светлана
ТИТЛА: Чирак
Дата: 20.03.2016
Миди с вино и чесън
Миди с вино и чесън
 
Необходими продукти:
1 кг пресни миди с черупки
300 мл сухо бяло вино
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 малък домат
100 г краве масло
3 с. л. зехтин
1/2 кубче зеленчуков бульон


Начин на приготвяне:
1
Измивате мидите и ги почиствате добре с четка.
2
Наситнявате чесъна и лука.
3
Нарязвате месестата част на домата наситно.
4
Маслото и зехтинът се загряват и в тях се запържват доматите, лукът и чесънът.
5
Добавят се нарязаният магданоз, бульонът и виното и се оставя да заври за 2 минути.
6
След това се сипват мидите.
7
Съдът се похлупва и се готви 5-7 минути, докато мидите се отворят.
8
Разбъркват се и се поднасят.





Съвет:
Препоръчително е, мидите да се хапват, докато са топли.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: