Миди с лек лимонов сос

Средиземноморска магия
Източник: Лора
ТИТЛА: Чирак
Дата: 12.03.2015
Миди с лек лимонов сос
Миди с лек лимонов сос
 
Необходими продукти:
2 кг миди
1 връзка копър
2 глави лук
1 глава чесън
1 дафинов лист
2 стръка прясна мащерка (или 1/2 пакетче суха)
10 зърна черен пипер
10 зърна бял пипер
300 мл бяло вино
3 с. л. брашно
2 с. л. галета
400 мл бульон от сварените миди
1 лимон
2 жълтъка


Начин на приготвяне:
1
Мидите се изчистват, слагат се в тенджера със студена вода и се варят заедно с малка част от белия и черния пипер, до отваряне на черупките и още около 20 минути след самото отваряне. Мидите се изваждат с решетъчна лъжица, като бульонът се запазва.
2
Сосът се приготвя като на дъното на тенджера се сипва олио, в което леко се запържват лукът и чесънът. След това се добавят белият пипер, черният пипер, бялото вино, дафиновият лист и мащерката. Оставя се на слаб огън, докато виното се редуцира наполовина.
3
В отделна купа със студена вода се разбъркват брашното и галетата, докато се получи лека кашичка. Добавят се и жълтъците. Така приготвената смес се прибавя към получения до момента сос и се наливат около 400 мл бульон от варенето на мидите.
4
Накрая се добавят половината лимон, нарязан на малки кубчета и останалият сок от другата половина на лимона. Мидите се поднасят в чиния, залети обилно със сос и поръсени с копър.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: