Миди с картофи

Белгийска класика
Източник: Бон Апети
Дата: 26.07.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г миди
2 с.л. масло
1 глава лук
2 скилидки чесън
200 мл бяло вино
сокът от един лимон
200 мл сметана 35 %
магданоз за сервиране

за пържените картофи:
500 г нарязани на пръчици картофи
олио за пържене на маслена баня
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Миди с картофи
Мидите се почистват, лукът се нарязва на кубчета, чесънът се накълцва, а магданозът се наситнява.
2
Миди с картофи  2
Маслото се загрява в дълбок съд. Лукът и чесънът се задушават, докато омекнат. Наливат се виното и лимоновият сок, сипват се и мидите. Варят се 1-2 минути под капак, докато се отворят.
3
Миди с картофи  3
Налива се сметаната, овкусява се със сол и пипер. Готви се кратко и съдът се маха от котлона.
4
Миди с картофи  4
Нарязаните на пръчици картофи се пържат на малки порции в загрято на 150 градуса олио. Отцеждат се върху кухненска хартия. Пържат се втори път на 175 градуса, за да станат хрупкави отвън и меки отвътре
5
Миди с картофи  5
Мидите се сервират поръсени с наситнен магданоз и гарнирани с пържени картофи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: