Миди по моряшки

Лесно и вкусно ястие
ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 04.06.2018
Миди по моряшки
 
Необходими продукти:
1 кг черни миди
4 скилидки чесън
1 глава лук
2 чушки
1 морков
1 домат
200 мл бяло вино
зехтин
девесил
сол


Начин на приготвяне:
1
Мидите се почистват добре и се измиват. Ако има такива, които са отворени и при почукване не се затворят черупките, те се изхвърлят.
2
Наситненият лук се задушава в зехтина, в дълбок тиган. Добавят се накълцаният чесън, нарязаните на кубчета чушки и настърганият морков. Запържват се за кратко и се сипва обеленият и нарязан на кубчета домат. Посолява се и зеленчуците се задушават за кратко.
3
Прибавят се мидите, разбъркват се със зеленчуците и се сипва бялото вино. Поръсва се с нарязания девесил и се слага капак. Мидите се оставят за няколко минути да се задушат, докато се отворят всички.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: