Миди по моряшки

Гост: Чавдар Маджаров, главен готвач в столичния ресторант "Барбадоса"
Източник: Бон Апети
Дата: 25.08.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг черни миди
1 кг кламс (вонголи)
1 скилидка чесън
1/2 глава лук
1/2 домат
20–30 мл бяло вино
1 ч. ч. концентриран рибен бульон (зеленчуков бульон с чер
2–3 дафинови листа
магданоз за поръсване
зехтин за пържене


Начин на приготвяне:
1
Миди по моряшки
Зехтинът се нагорещява и в него се задушават обелените и нарязани наситно домат, чесън и лук.
2
Миди по моряшки 2
Добавят се дафиновите листа, мидите и кламса и се оставят да се задушат 7–8 минути.
3
Миди по моряшки 3
След като мидите се разтворят добре, се сипват виното и рибният бульон и се разбърква.
4
Миди по моряшки 4
Преди да се сервира, ястието се поръсва с накълцан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: