Миди по лиежки с бяла бира

Гост: Людмил Фотев, радио RFI
Източник: Бон Апети
Дата: 15.05.2004
Миди по лиежки с бяла бира
 
Необходими продукти:
500 г пресни миди
330 мл бяла бира
1 глава малка целина
1 глава лук
1 морков
1 ч. л. синапено семе
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. къри
1 ч. л. кардамон
2 дафинови листа
2 резена лимон
1 стрък целина
4–5 стръка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Миди по лиежки с бяла бира
Главата целина, лукът и морковът се нарязват наситно и се поставят в средно голяма и широка тенджера. Поръсват се с подправките, добавят се дафиновите листа и лимонът и се налива бирата.
2
Миди по лиежки с бяла бира 2
Тенджерата се поставя на котлона и когато сместа кипне, се вари 6 минути, след което се слагат мидите.
3
Миди по лиежки с бяла бира 3
Варенето продължава и на третата минута тенджерата се разтръсква, така че всички миди добре да поемат от аромата на зеленчуците и подправките. Оставя се да се вари още няколко минути и върху готовото ястие се поръсват ситно нарязаните магданоз и целина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: