Мидена супа с царевица и сметана

Предложение на Стоян как да поднесете супа с богат морски вкус, аромат на розмарин и салца за повече екзотичност
Източник: Бон Апети
Дата: 29.06.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг черноморски миди с черупка
4 кочана царевица
1 глава лук
5 скилидки чесън
200 г заквасена сметана
50 г краве масло
1/2 връзка магданоз
1 стрък розмарин
2 стръка копър
1 ч. л. пушен червен пипер
1/4 ч. л. чили

за салцата:
1 авокадо
1 домат
3 скилидки чесън
2 с. л. зехтин „Помаче“
сол и черен пипер

Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Така клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци с гарантиран български произход, отгледани екосъобразно и с грижа за здравето в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя в цялата страна. Отличното качество и вкус на родните плодове и зеленчуци се дължи не само на внимателно подбраните сортове и семена, но и на специалните грижи, полагани за тях както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. От тази година грижата за качеството на продукцията, както и отговорността за здравето на потребителите става още по-голяма, благодарение на новата програма на BILLA за намаляване нивата на пестицидите, с които се третират плодовете и зеленчуците. Инициативата включва двустепенен независим контрол на качеството в рамките на цялостния процес – от подбора на семената, през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на стоката на рафтовете в магазините. Така в родните плодове и зеленчуци с марка BILLA градини, вече ще бъдат гарантирани нива на пестициди в пъти по-ниски от максимално допустимите норми в България. Повече за програмата и кампанията може да прочетете на www.billa.bg

Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Мидена супа с царевица и сметана

Мидите се почистват и се измиват много добре под течаща студена вода. Царевицата се обелва.

 


2
Мидена супа с царевица и сметана 2

Ликът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в сгорещеното масло. Прибавят се мидите, копърът и розмаринът. Съдът се похлупва и се оставя на огъня, докато мидите се отворят – 3 минути.  После се изваждат.

 


3
Мидена супа с царевица и сметана 3

В бульона се слага царевицата, нарязана на едри парчета и се налива литър и половина вода (или рибен бульон). Вари се за 1 час и 20 минути.

 


4
Мидена супа с царевица и сметана 4

Сметаната, чилито и пушеният червен пипер се смесват в купа и се разбиват с телена бъркалка.

 


5
Мидена супа с царевица и сметана 5

Налива се черпак от бульона, за да се темперира сметаната, после се пресиова в тенджерата. Кипва се, дърпа се от огъня и се прибавя наситненият магданоз.

 


6
Мидена супа с царевица и сметана 6

Слагат се мидите.

 


7
Мидена супа с царевица и сметана 7

Месестата част на домата за салцата се нарязва на дребни кубчета.

 


8
Мидена супа с царевица и сметана 8

Авокадото се обелва и също се нарязва на кубчета. Смесва се с домата.  Овкусява се със чесъна, стрит на паста с малко сол, зехтина, сол и черен пипер на вкус.

 


9
Мидена супа с царевица и сметана 9

Супата се сервира със салцата.


 




Съвет: По желание може да извадите мидените ядки от черупките и да отделите зрънцата от царевицата.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2014
Изглежда страхотно !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: